Curs permis barcă categoriile C+D+S
Descoperă Plăcerea Navigației. Cursuri Complete de Navigație pe Mare și Ape Interioare
Visezi să navighezi pe un velier în largul mării? Simți din când în când nevoia unei escapade în Delta Dunării sau pe Dunăre, la pescuit cu o barcă rapidă? Atunci acest curs intensiv de navigație C+D+S este alegerea perfectă pentru tine.
Acest pachet este cel mai complex curs de navigație pentru începători, oferindu-ți toate cunoștințele și abilitățile necesare pentru a conduce atât o ambarcațiune cu motor, cât și una cu vele. Cu categoriile C+D+S poți naviga atât pe ape interioare și în zona costieră de până la 6 mile marine, inclusiv cu ambarcațiune cu vele. În cadrul cursului vei învăța să manevrezi în siguranță și eficient ambarcațiunea, pentru a te bucura la maximum de aventurile tale pe apă.
De ce să alegi acest curs de navigație?
Un aspect esențial al acestui curs este faptul că velierul poate fi folosit și ca o simplă barcă cu motor. Astfel, vei dobândi abilități esențiale pentru ambele tipuri de ambarcațiuni. În plus, obținerea brevetului pentru sailing este condiționată de deținerea unei categorii C sau D pe brevetul de conducător internațional de ambarcațiuni de agrement.
Nu uita că permisul LRC-GMDSS este obligatoriu pentru navigația costieră. Așadar, acest curs îți va oferi toate informațiile și pregătirea necesară pentru a obține acest permis. De asemenea, urmând cursul pentru permis de barcă, vei putea naviga în deplină siguranță și conform normelor legale.
Practica pe apă – o experiență de neuitat
Pentru a-ți perfecționa abilitățile, practica pentru cursul de navigație se va desfășura pe una dintre bărcile alocate pentru acest scop. Vei avea ocazia să aplici tot ce ai învățat în cursul teoretic, într-un mediu real, sub îndrumarea unor instructori experimentați. Practica pentru permisul de ambarcațiune se desfășoară în Marina Limanu (LifeHarbour) și pe Marea Neagră.
Vrei să afli detalii despre cum este organizată școala? Cum poți parcurge etapele de la zero experiență la a avea permisul de skipper? Stabilește acum o întâlnire online, gratuită, cu unul din managerii de la Școala de Vele pentru a-ți explica pe larg întreg parcursul. În cursul discuției vei afla toate detaliile, ce sesiuni de școală se potrivesc pentru tine și ce ofertă este valabilă în acest moment.
Materiile parcurse la acest curs sunt următoarele:
Terminologie nautică – curs teoretic 1h
Construcția navei cu motor – curs teoretic 1h
Marinărie – curs teoretic 1h
Vitalitatea navei- curs teoretic 1h
Navigația maritimă și fluvială – curs teoretic 2h
COLREG – curs teoretic 2h
Legislație navală – curs teoretic 1h
Noțiuni elementare de prim ajutor – curs teoretic 1/2h
Meteorologie – curs teoretic 1/2h
Noțiuni generale de comunicații VHF – curs teoretic 1h
Noțiuni generale despre vele – curs teoretic 2h
Tehnici de bază pentru manevrarea velelor. Aluri de vânt – curs teoretic 4h
Conducerea și manevra ambarcațiunii cu motor – curs practic 6h;
Conducerea și manevra ambarcațiunii cu vele – curs practic 6h
Tehnici de bază pentru manevrarea velelor – curs practic 6h
Permisul de barcă
Ce este permisul de barcă sau de skipper?
Denumirea oficială a permisului de barcă este ”certificat internațional de conducător de ambarcațiune de agrement”. Denumirea apare și în Ordinului Ministerului Transporturilor și Infrastructurii nr. 2366 din 28 noiembrie 2022, cel care reglementează acordarea acestui certificat.
Permisul de barcă are mai multe denumiri populare, cum ar fi:
- carnet de barcă
- carnet de skipper
- permis de skipper
- permis de navigație de agrement
Care sunt categoriile pentru certificatul internațional de conducător de ambarcațiune de agrement?
Certificatele internaționale de conducător de ambarcațiune de agrement se clasifică în funcție de zonele de navigație după cum urmează:
a) clasa A – certificat care dă dreptul titularului să conducă ambarcațiuni de agrement pe căi navigabile interioare și în toate zonele maritime (apele maritime interioare, marea teritorială, zona contiguă, zona economică exclusivă şi marea liberă);
b) clasa B – certificat care dă dreptul titularului să conducă ambarcațiuni de agrement în zonele maritime care să nu depășească o distanță de maximum 24 Mm față de țărm;
c) clasa C – certificat care dă dreptul titularului să conducă ambarcațiuni de agrement în zonele maritime care să nu depășească o distanță de maximum 6 Mm față de țărm;
d) clasa D – certificat care dă dreptul titularului să conducă ambarcațiuni de agrement pe căi navigabile interioare.
Posesorului certificatului internațional de conducător de ambarcațiune de agrement clasa D îi este interzis a naviga în apele maritime interioare.
Cerințe necesare pentru obținerea permisului de barcă
Conform Art.3 din Anexa 1 a Regulamentului:
(1) Certificatele internaționale de conducător de ambarcațiune de agrement prevăzute la art. 2 alin. (1) se emit de către ANR sau de către căpităniile de port desemnate de ANR cetățenilor români care îndeplinesc condițiile obligatorii prevăzute în anexele nr. 1 și nr. 2 la prezentul regulament.
(2) Pentru obținerea prin examen a unui certificat internațional de conducător de ambarcațiune de agrement, candidatul trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
a) să aibă vârsta minimă de 18 ani;
b) să fie apt din punct de vedere medical și psihologic, prezentând în acest sens un certificat medical și un certificat psihologic, emise cu cel mult 3 luni înainte de data înscrierii la examen, eliberate de medicul de familie și de un psiholog sau de o policlinică, care să ateste starea de sănătate, în special din punctul de vedere al acuității vizuale și auditive;
c) să dovedească competențele minime prevăzute în anexa nr. 2 la prezentul regulament și să facă dovada absolvirii unei forme de pregătire aprobate corespunzătoare clasei certificatului internațional de conducător de ambarcațiune de agrement.
Vrei să afli cum poți parcurge ușor și rapid etapele pentru a avea permisul de skipper? Stabilește acum o întâlnire online, gratuită, cu unul din managerii de la Școala de Vele.